Unica kozmetikai készülék

Az 2010 őszi Beauty kiállításon mutatkozott be a Cesare cég legújabb fejlesztésű professzionális kozmetikai készüléke az UNICA. Az UNICA innovációja a kapacitív rádiófrekvenciával (RF) és az alacsony frekvenciájú ultrahanggal társított elektroporézis. Egy igazán komplex gép, mely tökéletes megoldást biztosít az arcbőr és a test anti- aging problémái , a striák és a cellulit ellen.

 

  • · Rádiófrekvencia az arcra

Az RF az egyik legmodernebb technika a bőr öregedése ellen. Az UNICA a kapacitív rádiófrekvencia regeneráló képességét használja, ami technikai különlegesség, csak a Cesare cég alkalmazza RF gépeiben. A készülék úgy alkalmazza az RF elektromos mezőt a szöveteken, hogy elektromosan elszigeteli az aktív elektródokat a bőrtől. Így képes endogén hőfejlesztést létrehozni, ellentétben a klasszikus RF kezelésekkel , ahol szigeteletlen fém pólusokkal kezelik a bőrt, projektív módon kívűlről átadva az energiát. A kapacitív mód főbb előnyei annak köszönhetőek, hogy a hő közvetlenül az emberi testben termelődik, stimulálva az epidermiszt és a mélyben fekvő szöveteket, s mivel egyenletes hőt termel így eloszlása is homogénebb a szövetekben. Az RF hatása a bőr alatti kollagént is érinti, a felszíni rétegek károsítása nélkül, a rostok összehúzódnak majd kitágulnak, így csökkentik a bőr petyhüdtségét és tartós lifting hatással kitöltik a ráncokat. Az UNICA RF részével végezhető fő kezelések a bőrfiatalítás, szövetek oxigenizációja, a sejthártya átjárhatóságának fokozása, mikro és nyirokkeringés serkentése.

 

  • · Ultrahang az arcra és a testre

Az alacsony frekvenciájú ultrahang és a kibocsátott egyenáram keltette rezgésnek köszönhetően az UNICA különleges hatással van a bőrre, hogy egy teljes öregedést gátló kezelést nyújthasson. Mélyen tisztít, finoman masszíroz, a bőr alatti szövetek feszesítésével és revitalizálásával javítja a kezelt területek mikro-keringését és nyirok-oldását. Az ultrahang által mélyen végzett mikromasszázs elősegíti, hogy az adott kezelésre alkalmas anyagokat a bőr asszimilálja. Az ultrahang által generált hő hatására a szövetek kisimulnak. Epidermikus szinten hatva felgyorsítja a fibroblaszták anyagcseréjét, amelyek az új kollagén és elasztin termelésért felelősek.

 

  • Elektroporézis. A hatóanyagok bevitele

A módszer azt az előnyt kínálja, hogy az analítikus tisztaságú hatóanyagokat közvetlenül a sejtekbe juttathatjuk, tökéletes penetrációt előidézve nemcsak a hámban, hanem a bőr alatti mély szövetekben is. A hatóanyagokat közvetlenül az érintett területen alkalmazhatjuk, elősegítve a gyors asszimilációt, csökkentve a reakcióidőt és elkerülve az esetleges ellenjavallatokat a szájon át szedhető anyagokkal szemben. A bőrön keresztüli felszívódást az elektromosan töltött ionok (molekulák) teszik lehetővé, melyek természetes módon jelen vannak a hatóanyagokban és az emberi testben. A sejtmembránokban lévő csatornákat egy speciálisan modifikált RF segítségével megnyitjuk, így a sejtekbe különböző ionos és nem ionos, víz vagy zsíroldékony anyagok bevitele válik lehetővé. A különleges RF hullámok és a kibocsátott egyenáram az ionok elektromos töltésére hatva arra serkentik azokat, hogy egyik pólustól a másikig vándoroljanak. A professzionális kozmetika területén az elektroporézissel legyőzhető a hám barrier funkciója, bevihetőek a speciális hatóanyagok, lehetővé téve, hogy közvetlenül sejtszinten hassunk az esztétikai hibákra.

 

  • A Cesare kozmetikai termékcsalád

Az UNICA által képviselt kezelési metódusokkal egyidejűleg kerül piacra a Cesare cég speciális kozmetikai termékcsaládja is, melyet a bőr különböző szépséghibáinak legyőzésére fejlesztettek ki. A termékcsalád hatóanyagokban és ionokban gazdag, melyek tökéletesen felszívódnak a bőrön keresztül és lehetővé teszik az UNICA által garantált elektroporézis tökéletes kihasználását.