CyDen

 

A CyDen vállallatról

 


Az iPulse i200 IPL

gépet a Cyden Co. gyártja, amit 2002-ben alapítottak az Angliában található Swanseaben azzal a céllal, hogy klinikai felhasználásig kifejlessze és gyártsa a különleges iPulse technológiára épülő legújabb generációs villanófényes gépeket. A vállalat szakmai vezetősége számos olyan specialistából áll , akik már eddig is kiemelkedőt alkottak az un. fény alapú technológia területén , ami magába foglalja a lézerrel és a villanófénnyel végzett kezelési eljárásokat. Közöttük találjuk Professzor Clementet, aki a világon először alkalmazott lézerfényt szőrtelenítésre, bőrfiatalításra és acne kezelésére. Ennek a munkacsoportnak a tagjaihoz kötődik az első szabadalom és FDA engedély is a lézerek kozmetológiai kezelésekben való használatára is.

A lézerek és a korábbi jó minőségű , hatásos IPL gépek igen magas vételi ára és magas működtetési költségei eddig erősen korlátozták ezen gépek széles körű elterjedését a kozmetológiai piacon. A Cyden új iPulse IPL rendszere alapvetően megváltoztatja ezt a helyzetet. A forradalmian új technológiai lehetővé teszi, hogy kisebb energiájú villanásokkal is hatásosabb kezeléseket végezzünk, mint a konvecionális gépekkel. Ez a gyártási és müködtetési költségek drasztikus csökkenéséhez vezetett a kezelések hatásosabbá és biztonságosabbá tétele mellett.

A Cyden 2004 novemberében jelent meg a piacon az iPulse i200 géppel, amit 2 év fejlesztés és alapos klinikai vizsgálatok előztek meg. A hatalmas szakmai és üzleti siker ellenére sem álltak le azonban a fejlesztésekkel, mivel a technológiában további lehetőségek és a jelenleginél is nagyobb flexibilitás rejlik.

A Cyden Co. vezetősége:

Professzor Marc Clement – Elnök
Professzor Clement világhírű szakember a fény alapú technológia orvosi és kozmetológiai alkalmazása területén. 35 különböző szabadalommal rendelkezik ezen a téren és ő alkalmazta a világon először a lézerfényt szőrtelenítésre, bőrfiatalításra és acne kezelésére. Jelenleg is ő a Walesi Egyetem Innovációs Tanszékének intézetvezető professzora.

Dr. Michael Kiernan – Klinikai Igazgató
Dr. Kiernan több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fény alapú technológiai gyakorlati alkalmazásában. Az ő nevéhez 8 FDA engedély és 15 szabadalom kötődik a lézerek és a villanófény használata terén.

Jan Simonsen – Technikai Igazgató
Mr. Simonsen korábban a világhírű Bang & Olufsen cég igazgatója volt és ő alapította meg a vállalat orvosi technológiai részlegét. Mr. Simonsen elektronikai specialista és az ő munkája képezi az iPulse technológia alapját.

Kevin Smith – Általános Manager
Kevin társalapítója 4 technológiai újdonságot gyártó vállalatnak, közöttük a Cydennek is. Korábban több multinacionális cégnél volt vezető beosztásban , úgymint az Alcoa, Alcan, Mc Kechnie.

Ron Petersen
Ron a társalapítója a Cyden pénzügyi hátterét biztosító Longbow Capital LLP-nek.

A CYDEN vállalatnév az alapítók származását reprezentálja. A vállalat Walesben található, ahol a lakosság kelta eredetű. Wales kelta elnevezése Cymru, innen ered a “Cy”. A “Den” Dániára utal, ahonnan Jan Simonsen származik.